Σήμερα, Παρασκευή 6 Απριλίου, με είχαν καλέσει όπως και άλλους τοπικούς επαγγελματίες, η καθηγήτρια ΣΕΠ (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός) κ. Βάνα Πλιάτσικα και ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου κ. Βασίλης Αρωνιάδας στην Ημερίδα Σταδιοδρομίας με θέμα “Η σημασία της Επαγγελματικής Πληροφόρησης” ώστε να παρουσιάσω το επάγγελμα του “Μελισσοκόμου” στους μαθητές της Γ ‘Γυμνασίου στη Βασική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου.
‘Ήταν αρκετά ενδιαφέρον και παραξενεύτηκα που ενθουσιαστήκαν τόσο πολύ απ’ την παρουσίαση μου (με Slideshow Powerpoint & φυλλάδια που τους μοίρασα) και ξεκίνησαν οι ερωτήσεις όχι του τύπου “Πως θα γίνω Μελισσοκόμος?” που ήταν η ουσία της παρουσίασης αλλά ερωτήσεις του τύπου:
- Γιατί κρυσταλλώνει το μέλι, είναι κάτι καλό?
- Ζουν 2 βασίλισσες μέσα σε ένα μελίσσι?
- Είναι επικίνδυνο να δουλεύεις μόνος σου στις μέλισσες?
- Πείτε μας για την βιολογική μελισσοκομία
- Τι σας προέτρεψε να ασχοληθείτε με αυτό το επάγγελμα?
Ουσιαστικά το γυρίσαμε σε ένα μίνι μάθημα μελισσοκομίας! Σεμινάριο για αρχάριους!
Μάλιστα ένας άλλος κύριος που παρουσίαζε το δικό του επάγγελμα “Αστυνομικός”, ήταν ερασιτέχνης μελισσοκόμος και με ρώτησε τι να κάνει ένα μελίσσι με κηφηνοκελιά!
Βασικά στην παρουσίαση εστίασα στο γεγονός, ότι η μελισσοκομία μπορεί να είναι ένα χόμπι η ακόμη ένα επιπλέον εισόδημα για έναν άνθρωπο και ότι στην χώρα μας έχει μειωθεί πάρα πολύ το πρωτογενές προϊόν. Πρέπει να ασχοληθεί κόσμος με αυτόν τον τομέα δηλαδή την γεωργία ώστε να αρχίσει να καλυτερέψει η οικονομία της Ελλάδος. Πρώτα όμως πρέπει το κράτος να μειώσει τις τιμές πετρελαίου, ηλεκτρικού ρεύματος κτλ. για τον αγρότη.
Τελικά τι είναι ο μελισσοκόμος πέρα απ’ το ακόλουθο?
“Είναι αγρότης που ασχολείται με την εκτροφή μελισσών, την παραγωγή, τη συγκομιδή και την πώληση των προϊόντων της μέλισσας”
Είναι:
- Υπομονετικός
- Φυσιολάτρης
- Ριψοκίνδυνος
- Παρατηρητικός
- Εργατικός
- Δυνατός εγκεφαλικά & σωματικός
Εν τέλει που καταλήγουμε? Ότι η μέλισσα πάντα θα γοητεύει όλους τους ανθρώπους πέρα απ’ την δυνατότητα του χρόνου…..
0 Comment